söndag 23 november 2008

Väder o vind o drömmar om sommaren

Verkar som de är på väg ett riktigt busväder ifrån östersjön, hoppas de inte når hit till oss men risken är ganska stor att vi får åtminstone en del "flurväder".

Under tiden så får man väl drömma tebaks till sommaren å solskenet.
Serverar här bilder ifrån en av de första "onsdagsträffarna" som anordnades på sensommaren. Här står vi uppställd på hembygdsgården där vi köpte fika å hade allmänt trevligt.
Hoppas på en fortsättning på detta nästa år, trevligt me en knutpunkt utan full festyra(inte för att de är nåt fel på de)








Här är en bild ifrån Aug innan vi köpte NIMO:n. Båten på bilderna är en Observer 17. Första bilden är på västra sidan av sjön med Bräcke i bakgrunden och den andra bilden är ifrån klipphällorna på östra sidan av Sandnäsfjärden.






















Känns som de krävs en förklaring till de här me båtarna. Jag köpte alltså min första båt i juni -08 en Observer 17 med AQ115/100. (Jag hade varit sugen på o pröva på båtlivet ett par år men inte kommit till skott) Använde den mkt. frekvent under sommaren men kände redan ifrån början att de inte blev riktigt rätt, absolut inget fel på båten men de saknades nåt...UTRYMME.


Så då hösten närmade sig började jag få panik efter en större båt så att jag skulle slippa jaga båt till våren då man bara vill sjösätta.

Efter ett långvarigt draggande efter en lämplig skuta (mina stackars vänner och framförallt min älskade sambo behövde aldrig sakna båtdiskussioner) så hittade jag en finfin kandidat bara 6-7 mil hemifrån i Hara. En NIMO 22, Ruff, Eltoa, Kylskåp, Gasolkök och vask till en bra kurs och i ett lättmanövrerat paket så jag slog till. Den var renoverad och ombyggd -96 med NY motor, en AQ250/280.
Denna pärla var allting jag ville ha förutom den ngt kantiga 70-talsbyggnationen men man kan ju inte få vad som helst för en grindslant. I vinter ska jag förbättra en del o sätta min egen prägel på en del annat, om de blir på gott eller ont de får vi ju se. Tänkte återkomma me lite projektbilder under våren eftersom de fortskrider.



Här är en bild på pärlan förtöjd på Gimmerön.




















Ja då va de slut för denna gång, bäst ja sover lite ifall de blir arbete tidigt imorgon. Godnatt








Uppehållen

Fastnade vid en bra sida men ska försöka slita mig fortast möjligt, mkt intressant läsning om en riktig långfärd.

Söndag

Jaha idag är de söndag o klev upp gjorde jag....ja alldeles nyss.
Sitter o dricker kaffe o funderar på allt jag har att göra idag, en hel del faktiskt.
Jag ska ploga o eventuellt sanda en skogsbilväg så att timmerbilarna kan ta sig fram på måndag morgon, efter de så ska jag bogsera en rastkoja från en annan skogsväg och fram till Bräcke där den ska servas lite den här veckan.
Allt detta gör ju att hela (nåväl halva då..) den helgade vilodagen kommer att gå åt till arbete. Hoppas de blir lugnt på väderfronten i början på veckan så att jag kan göra min efterlängtade shoppingresa till S-vall.


Aaaaahhhh.......ja blir så förbannad!!!!!!!!!!!











Man får ju skylla sig själv, planera en S-vallsresa när man har plogjour, de är ju dömt att misslyckas. Jag blev väckt av telefonen vid 7:30 o när ja tittar ut så ser jag att de ramlat ner ca 4-5 cm snö. ja blir så less "min" affär stänger ju 13:00 men de hjälper ju föga, de återstod ju bara att klä på sig o fara o ploga snö. Hjertmans står ju kvar till veckan också(hoppas jag).


Kom hem 14:00 kastade i mig lite käk packade in Älsklingen i bilen o skjutsade henne till Bergsåker där hon skulle spendera eftermiddagen me o dansa Linedance, vände runt o åkte tebaks norrut för o hämta resten av bihanget hemma hos M1 dit även hans lillebror M2 och Magoo väntade för att sedan åka tebaks ännu en gång mot S-vall där vi började aftonen me lite GOKART som alltid är lika hysteriskt skojsigt.


Kvällen slutade ju ganska bra ändå, här M1 och M2 på Bishop Arms i S-vall avnjutandes en kall (kaffe till mig som va chaufför) innan vi gick på 7 kryddor och avnjöt diverse kulinariska höjdpunkter som fick gommen å dansa Rock-Ring kring tungan.
















Kom åter hem nån gång strax före midnatt, -18 grader celsius då jag o älsklingen skulle byta bil för fortsatt färd de sista 3km, brrrh.
Ps: paraleller dragna mellan vissa av mina vänners namn och figurer med randig pyjamas och gulaktig hy i ett visst barnprogram undanbedes ej. Ds