lördag 24 juli 2010

Lördag!

Efter en natt i Tynderö-sundet gick vi ut mot Sundsvallsbukten genom västra kanalen....
( Återigen, de är mysigt me smala sund å kanaler)

....vidare innanför Rödön, Lill och Stor-kalven för att sen smyga oss igenom sundet mellan SpikarÖ och ön Skorven, bild nedan.

Runt Alnöns södra udde o in mot S-vall där vi letade oss in till Sundsvalls Båtsällskaps hamn mittemot Ortvikens pappersbruk där vi blev kvar hela dagen för att nyttja dusch o bunkra lite på närliggande Willy:s
Eftermiddag o vi lämnar kaj för att tanka lite på sjömacken inne i S-vall.
Vi gjorde en lov in i gästhamnen i stan men...... ...fortsatte sen ut i Alnösundet där vi styrde norrut.
Då vi passerade Ortviken låg de en timmerbåt ankrad utanför i väntan på att få lossa.
Kvällen slutade vid Gistaholmen där skepparen dessutom drog på sig en propellerriktning då uppmärksamheten brast. Imorgon ligger vi nog still här då de ska blåsa friskt o regna hela dagen, såna gånger känns det skönt att vi monterat Tv med DVD-spelare innan semestern :O)

Fredag kväll och platt vatten över Åvikebukten!

Lustholmen var nästan fullbokad o vi kände de kan va skönt med lite svängrum nån natt så vi fortsatte förbi Härnösand och vidare mot Åvikebukten och Sundsvall

På väg söderut så passerade vi mellan Svenskäret o fastlandet.
Antalet ideer för en säker förankring av båten är lika många som de finns båtar, här var de någon typ av fackverksbom som hängde ut över vattnet. Efter Svenskäret väntade Åvikebukten som är 3-4 NM rakt över men i kvällens lugna bris så låg vattnet platt.
Vi förtöjde innanför Kammarskär i yttre Tynderösundet för lite grillmiddag på klipporna i solnedgången.
Efter middagen bestående av ryggbiff pot.sallad o grillad Halloumi blev de lite promenad runt skäret där fyren står.
Solnedgångar tröttnar man aldrig på :o) Då vi skulle göra natt ombord så förflyttade vi oss till inre Tynderösundet där vi svajankrade då de låg en hel del båtar även på kattskär som är SXK:s norra uthamn.