lördag 10 januari 2009

Ja gör aldrig som planerat.

Tänkte arbeta lite idag, (servicebiten ni vet)men så vart de inte. Klev upp gjorde jag inte förrän vid 9:30 o sen vart ja fast vid datorhel***et bra länge så då arbetsångesten greppade tag i mig så var klockan över ett. Då ja väl fick fingrarna ur så blev de båtskrället ja fixade lite med. Jag kom nämligen på att de kanske var dags för lite batteriservice. Sagt och numera gjort så plockades batterierna ur baljan.




Då detta gjordes så kikade ja lite på kablarna å ja tror ja måste snygga till de hela lite grand. Lite pressade rörkabelskor o nya batteripolskor tror ja de blir. Den gemensamma Jordpunkten på Babordssidan ska även bytas ut mot en ny rostfri.




Då jag flyttat batterierna in till den relativa värmen i verkstan så kollade jag vätskenivån i förbrukarbatterierna o där var de tomt, spänning fanns så ja fyllde på vatten o hängde dit laddaren. En ganska rolig grej är ju att ja äntligen vet va de e för värmare i min båt, ja fick syn på en artikel i en gammal PRAKTISKT BÅTÄGANDE nr 8 2003 tror ja de var, där en bild visar en del av en värmare som ja genast kände igen. Så nu vet jag att de är en Ardic 04d som sitter mellan skrovet o sittbrunnsväggen. Där fick alla som skrattade åt mig då jag beställde en massa gamla båttidningar då jag köpt o läst ut alla nyutgivna. (nog för att ja kan erkänna att ja har svårt å släppa de här me båtar men de lär väl klinga av lite...nån gång......kanske.)


Här är vad ja mötte då ja fick upp pressen och kapellet, muuuuysigt, ja vill ha sommar, helst nu på en gång.


Ja har även bytt en liten detalj som gick sönder då jag efter mkt. om o men fick igång värmaren till slut(limrester i tank o ledning) Varmluftventilen i Sittbrunnen smälte av värmen. Nog för att de kanske är lite för nära värmaren för att använda plast men har inte dom föregående ägarna använt värmaren alls? ventilen var de nämligen inget fel på då ja köpte båten.

Nu sitter de i alla fall en ny rostfri ventil där som dessutom stämmer bättre mot slangdimensionen ifrån värmaren.



Jag passade även på att plocka med mig 1/3-del av virket till badbryggan för att putsa o olja detta, men ja måste nog vänta till de har tinat och torkat lite(provade att slipa på en bit men de blev inte så bra)

Ett annat projekt jag påbörjade idag är en "trädurk" till toaletten. Lösa pusselbitar billigt inhandlat på JULA:s öppningsdag i Östersund ska kapas till för att passa runt toaletten, vet ej hur de blir men kul att prova. Funkar de inte så är de inte hela världen, ja tror plattorna gick på en hundring eller så.

So far so good, over and out....

Go Getters

Ja de här är Go Getters som vi har engagerat till en spelning på TORPET i Bräcke i maj, den 16 närmare bestämt. Dom e så djävla bra!

Inspiration

Ja nu då jag ändå satt här och nostalgiskt lyssnade på RockaBilly då den är som bäst så halkade ja in på YOUTUBE bara för att få höra lite mer "sommar" och hittade igen ett fränt klipp ja sett förut, tänkte dela med mig av de här. SÅå djävla häftigt ös i denna maskin.

Pumpfel.

Ja de här va ju inte bra. Bränslepumpen på min bil har tydligen kastat in handduken. Beställde en ny och blev naturligtvis fel. Här är en bild på dom bägge, den nya till vänster. Skillnaden är inte avgrundsvid men då pumpen sitter i tanken monterad i ett gummimembran som sluter tätt så måste måtten vara exakt.


Här är hela "installationen" som sen sänks ner i tanken


I skrivande stund så har jag både beställt och fått en ny pump men ja har inte ens öppnat paketet så hur den ser ut ska bli spännande att se.

Sitter för övrigt o lyssnar på "John Lindberg Rockabilly Trio" och väntar på kaffet ska bli klart.