söndag 5 april 2009

EL i BÅT....en sorglig historia.

Efter mkt om o men så fick ja upp signal och strömkabel till pc-skärmen, med fick de följa en ny matning för strålkastaren och en par extra kablar till mer framtida belysning.
Fick ta ner takpanelen i ruffen för att komma åt att dra kablarna.
I samma veva så gjorde ja klart grovarbetet på bänkskivan där datorn ska husera.
Detaljgranskning. Som sagt förut nån möbelsnickare blir man aldrig, de finns de inte tålamod för.De sista för dagen blev att olja bänkskivan o de vart som pricken över i, fantastiskt snyggt.

Lördagsnöje i solvärmen.

Den här lördagen så har jag återigen krupit ut o in i båten xx antal gånger, riktigt varmt o skönt under pressen annars, där jag har finurlat på en placering av styrningen till min ny införskaffade sökarstrålkastare. Jag upptäckte nämligen på fel sett hur dåligt mörkerseende ja egentligen har då ja styrde på fel sida om en markering då ja skulle in i hamnen i höstmörkret, men nu så ska de väl gå bättre. :o)
Hittade en utmärkt plats precis bredvid förarplatsen uppe till höger i taket men de va lite mickel att få till en sarg av en teakplanka ifrån Biltema som ja kunde montera panelen i.
Ja håller samtidigt på att bygga om lanternmasten som va ganska krokig då ja köpte båten så att sökarlyktan ska få plats nånstans, denna ska bli fällbar så man inte stöter på några höjdproblem under exempelvis vägbron i Gällö som bara håller ca:2,10 ovan ytan.
På söndag ska ja plocka lite med eldragningen som lämnar en hel del att önska, och även försöka svetsa färdigt lanternmasten så de bara är poleringen kvar.