måndag 8 juni 2009

De blev iställlet....

Utgång från bryggan på nationaldagen framåt kvällningen för lite Sill-o-pärer-middag som avnjöts på baksidan av Bodön i Norsviken för lite vindskydd.


Uppdukat o klart me pilsner o lite "västkustsnaps" som är min personliga kryddspritsfavorit(observera att på min talrik ligger de ingen "råfisk"inte utan här är de bara kött o pärer som gäller)


till kvällen åkte vi vidare upp o runt Storön i Gällö o in i Viken för att sen ta Skåknoret in i Skåkfjärden där vi ankrade upp mot stranden på Sydsidan.
Ganska fint väder ändå, blankt vatten, GONATT
På morgonen bryggde ja kaffe....
...o rostade bröd till frukost efter en kall morgon då ja glömt att tanka värmaren på kvällen :o( klantigt, de tog väl en timme eller så innan ja fått värmaren att gå riktigt igen utan störningar.(luft i systemet då tanken ligger lägre än värmaren)Här på hemvägen passerar vi finfina kvällssolsklippor i ingången på Sandnäsfjärden från Revsund sett.
Lunchstopp på klipporna på östra sidan om Sandnäsfjärden, vilket kanonställe de här är.
Vi landade vid bryggan igen runt 14:00 efter ca 40NM och 4 timmar motorgång, underbart härligt trots vädret som va p*ss hela söndagen.

STUDENT 09

I fredags så var jag i Östersund me lastbilen för att köra studenter(Ninsas klass) vilket o-liv o vilket ståhej men alla ungdomar verkade ha roligt å de va väl huvudsaken. Ganska vansinnigt igentligen, hörde om klasser som betalat 5-10,000:- för hyra av stereo-anläggning me DJ !!....för 3 timmar....lite överdrivet tycker ju jag men jag är ju ändå 30+ :o)
Försökte verkligen pressa in elverket till stereoanläggningen nån annanstans men de vart enklast att surra fast de fram på plogfästet(tur att ja inte hade plockat bort de, plogfästet alltså) Efter ca 2-3 timmar på flaket me sång o maltdrycker så var de dags för lite käk hos Jimpen(storebror) me hela familjen.

Då allt var färdigt så for vi hemåt vid 18-18:30 ganska trötta. Tanken fanns då att parkera i hamnen o ta båten ut för övernattning men ja fick inget riktigt gehör för den iden hos regeringen :o)