måndag 19 juli 2010

Måndag 19/7

Måndag morgon, uppe i ottan....

Jag klev upp kvart i sex för att komma iväg i tid o kvart i sju la vi ut ifrån Lövvik:s hamn, då hade jag inte sett en rörelse i hamnen ifrån de andra semesterfirarna.


Kavlugnt eller motorbåtsväder kan man väl kanske säga, hursomhelst så var det en härlig morgon då vi sakta tuffade över storfjärden ner mot Härnösand där vi ska se lite civilisation o bunkra lite.

I Sanna-sundet mötte vi denna tyskflaggade segel-katta.

Sedan vi tankat 100 liter på sjömacken så naglade vi fast oss i kajen vid skeppsbron i Härnösand o därefter gav vi oss ut på lite stadsvandring. De blev en del shopping, ett o annat klädesplagg, öl och en hårklippning till far, en ny radioantenn och en massa mat. Vid 19-tiden gick vi så vidare norrut igen upp till Snättsundet en 7-8 NM norr om H-sand där vi.....

...högg fast bergkilarna på en perfekt kvällssolsplats där vi (A-H) åt surströmming.
Snättsundet är en riktigt fin plats me flera bra ankringsplatser och även någon iordningjord grillplats och vindskydd. Imorgon går vi vidare mot gaviksfjärden....igen och denna gången ska vi in till Häggviks gästhamn.

Söndag 18/7

Idag har det varit slappardag med alldeles för mkt. blåst för att de ska vara roligt att vara på sjön, men nåt måste vi ju hitta på.....vi går på promenad och de slutade inte bättre än att vi klättrade upp på VALKALLEN:s topp 240 möh iklädd sandaler o med sonen nyss fyllda sex månader på armen :o)
Ett riktigt ljushuvud !
Vid pilen ligger båthamnen, en bit att gå.

Bild över Nora-fjärden.
Då vi kom ner så förundrades vi hur i helv**e vi hade orkat med detta. Timmen blev hursomhelst sen och sonen somnade i famnen på väg ner igen o vi kom tillbaka till hamnen vid 21:30-tiden. En mkt jobbig promenad men värd varenda steg, vilken utsikt. När familjen så lagt sig efter lite kvällsmat så gick pappa till bastu:n i servicehuset för lite tvagning o därefter ett välförtjänt midnattsdopp i 19-gradigt vatten.