fredag 31 juli 2009

Kvällen 31/7

Då de nu börjar dra ihop sig till semesterslut så bestämde kaptenen på skutan att vi skulle ha nån dag till på Verkö:n men då vi nu närmade oss så var de så fint väder och vid bryggan på Verkö blir de kvällsskugga ganska tidigt så vi forsatte till utöarna där jag varit nyfiken på den längst österut som har 2 stränder me en "lagun" imellan.
Ankrade mot den V stranden. Bild över den Ö stranden som tyvärr va mkt. finare än där vi stod.
På väg från Utöarna i solnedgången.
På ingång mot Verkö:n, Öreholmarna på styrbords sida.
En sista längtansfull blick på solen innan vi går in bakom Verkön o lägger till ca:20.45 mot en halvfull brygga(15 andra båtar).

Brunfloviken 30-31/7

Efter en riktig heldag på Yran-stråket me tältlunch, karuseller för alla barn, sockervadd, våfflor o en massa vandrande på stan så träffade vi A.H:s bror me fru på rest. Maritee där vi satt o avsmakade en kall öl medans PATRIKS COMBO underhöll, då dom bor i Brunflo så kom vi underfund me att vi kunde ju skjutsa hem dom på kvällen så fick vi en anledning att utforska denna långsmala "tarm" av Storsjön.
Nervägen färdades vi längsefter de östra landet och förundrades över vilka fantastiska villor o sommarhus som ligger mot strandkanten. Båthuset på bilden ovan var inte direkt flådigt jämfört med många andra men de är ganska fränt byggt me rullportar. Väl framme i Brunflo så Hälsade vi på hemma hos våra passagerare o vart bjudna på både fika o TV.
Morgonen efter (eller rättare sagt förmiddagen) väntade vi in Lennart då han var tvungen att ta bussen till Östersund för att hämta bilen. Då han väl dök upp så följde A-H me upp till lägenheten för att duscha o Lennart skjutsade mig för att tanka dunken några gånger, de vart 60 färska litrar innan vi var färdiga. Efter att ja också duschat o fått lite lunch av husmor så tog vi färden vidare vid tre-tiden på eftermiddagen. Första stopp blev Bye brygga.
Också en jättefin anläggning.

Bastu, badtunna och grillstuga.



Slandrom brygga.Knytta brygga, alldeles Ö om vallsundsbron. Bild över Östersund.
Vallsundsbron en bit bort.