lördag 29 november 2008

Göta kanal

Min kära kamrat M o jag satt o pratade om Göta kanal o jag mindes inte hur många slussar det var i kanalen, nu har jag kikat upp de i kanalguiden o tänkte då att jag skriver de på bloggen så får jag välbehövlig övning i tangentbordsteknik o M får än en gång våga sig fram till "monstret" på skrivbordet o försiktigt smyga sig fram i cyberdjungeln, smygandes undvikande av olika cybermalarior o andra farsoter såsom virussjukdomar Etc. Så M här är fakta: Göta kanal (Mem-Sjötorp) har 58 slussar på 19 mil vattenväg och sen väntar Vänerhavet där du nere i Vänersborg kan äntra Trollhätte kanal med 6 slussar på 8,2 mil vattenväg. Där är lite fakta om en för mig (och antagligen även för M) våt drömresa som kanske blir av någon gång.

Delvis klar.

Sådär..nu är jag nästan klar me det yttre, de saknas lite på bron och belysning i granen på gården men de får bli imorgon(eller en annan dag, ja har aldrig varit färdig till första advent förut.)
Tomten,Snögubben och granen nere vid vägen är alltid lika trevligt att se då man kommer hem, tror de blir nåt permanent arr. där till sommaren(dock inte med ovanstående medarbetare).


Å så här blev de, lite dålig bild med mobilkamera.


Paus


Nu har ja haft paus i stöket. Satt o letade skärmar o hittade en lämplig på http://www.sdlsystem.se/

8" vga skärm med ljusstyrka på 500cd (finns touchscreen som tillval) för lämplig penning. En sådan blir de nog så jag slipper ha hela laptopen på kontrollbordet.

Is....snyft!!

Ja va ner till båthamnen som hastigast o tog ett snapshot me mobilen bara för att ha nåt att titta på när ja känner att ja vill bli deppig...bryggor o bojar infrusna :o(

Lördag som en vanlig människa!

Åååhhh va skönt, ännu en lugn morgon. Ingen snö än iallafall men de kommer väl fram på dan.
Väntar just på kaffe/The ska bli klart o sen ska man väl ut o prova o pyssla till lite advent ute på gården. Sambon åker bort på eftermiddagen så ja har FF !!... de blir väl slöa framför TV:n eller nåt annat konstruktivt :o) de kan också bli framför DatorHel***et å läsa klart om Eilean o deras forsatta färder. Nä nu bubblar de sista genom kaffebryggarn.....hejhopp.