tisdag 3 mars 2015

Vårrusning.

Nu börjas det igen, paniken inför sommarsäsongen. Kapellet är avtaget o ivägskickade till Sjölanders nånstans på västkusten för tvätt o lite reparationer. Efter sjösättningen ifjol så upptäcktes ett smärre problem, båten läcker.....inte så mycket men ändå. Vi har en spricka i botten som jag iof har sett men har trott bara varit i färgen då de inte kommit in vatten förut. Detta blev ju nästan slutet på båtsäsongen då ledan kröp fram. Men.....Tec-7 och några figursågade plywoodbitar som stämpades upp mot durken så blev det tätt och sommaren blev till slut en av de bästa jag haft sedan den första skutan införskaffades.
Nu är skadan urslipad och väntar på tid för plastarbete, sprickan började vid intaget för sjövattenpumpen till pentryt så den genomföringen tar jag nu bort för att sen använda pentryavloppet som intag istället. Avloppet drar jag sedan ut i sidan ovan vattenlinjen.
För övrigt så börjar nu som vanligt en ganska diger att-göra-lista växa fram.
# Montera VHF och TV-antenner
# Byta toalett-stol (som läcker i de spruckna porslinet runt spolvattenintaget)
# Mäta och beställa dynor till sittplats i förpik
# Byta sjövattenpump och göra om vattensystemet till pentry och vvb (läge för det nu då pentry-modulen är borttagen
# Fortsättning med belysning i ruffarna och sittbrunn, ev någonting på badbryggan.
# Byte av signalhorn.
+ en massa underhållsarbeten som puts av däck o överbyggnad, lack-arbeten på hardtop och gösstake, rengöring och oljning av badbrygga,