torsdag 15 juli 2010

Torsdag 15/7

Den sena kvällningen gjorde att de blev en långdragen morgon så vi lättade inte ankar förrän vi 12:30 då vi gick ut från Barsta o åkte den sista lilla biten upp till Bönhamn.
Högbondens fyr i sikte.
Strax efter tilläggning i Bönhamn så dånade de förbi en armada med seglare genom sundet vi kom in i, skönt vi slapp boxas me dom :o)
Bild på gästhamnen i Bönhamn, de har tydligen varit ett populärt ställe tidigare men nu var de inte mkt trafik där, en anledning kan ju vara att både kafe o butik stängt igen.
Sundet söder om ön Navarn tydligen ganska grunt på fastlandssidan men 4m ifrån östranden så var de 5meter djupt.
Ett riktigt fin gammalt fiskeläge med bra servicehus, synd att butiken stängt bara.

Forts. 14/7


Efter ett svep in mot Lövviks gästhamn där det såg ut att va ganska fullpackat så fortsatte vi utåt, här ska vi precis runda vålsuddens fyr innan vi viker av norrut.

Dagen hade kunnat sluta här, i Mädansviken i norra Gaviksfjärden där vi la till mot en ö för att få lite välförtjänt förtäring efter vår första tur på havssjö (ganska snäll sjö med långa dyningar men ändå väldigt annorlunda än vad man som insjösnok är van) vid 8-tiden på kvällen......
...o så här fin var solnedgången över Gaviksfjärden där vi låg ända till sensena kvällen innan vi....

.....fick för oss att ändå gå vidare då sjön verkat ha lugnat sig en del, fören går mot Barsta hamn.

Finfint väder på havet. Vi landade i Barsta nångång efter midnatt trots att de inte är så långt, men i 4-5 knop går det inte så fort men en härlig färd var det, vi valde att svajankra i Näsviken ovanför Barsta då vi inte ville väcka alla i gästhamnen. Ca 40 NM för dagen + ca 20-22 i älven från Sollefteå på tisdagen.