torsdag 22 juli 2010

Tis.-Fre. i Häggvik

Efter en liten tur på "öppna" sjön så kommer vi så in mot Gaviksfjärden. Den här gången sjöade de inte så mkt men då vi glider igenom de smala sundet in mot Häggvik så säger vi samtidigt att vi nog är mer kanalmänniskor än havsseglare.
Inseglingen mot Häggvik.

Innanför första "sundet".

O till slut gästhamnen längst in....

....som va ganska full, men de går alltid in en till. Vi fick en jättebra plats långsides bryggan, ibland är de bra med en liten båt :o) Maxime:n bakom är ju bara 26´ men får de att se ut som att vår båt är tvättad i lite för mkt värme. Skulle kunna tänka mig en Maxim om de inte vore för att de flesta har kvar orginal installationen med S-drev.Då vi blev kvar i Häggvik några dagar pga Kulingvarning så passade vi på att gå på MANNAMINNE som är ett museum med gamla byggnader från hela värden som dessutom används som konstgallerier. Det finns dessutom "teknikmuseum" med bilar, båtar och även flera järnvägsvagnar o lok, dessutom står de ett riktigt J35 Draken jaktflygplan på området.
Fin "traktor" o nedan en väghyvel som måste ha varit "intressant" att framföra.
De fanns även en resturang dit vi gick på Onsdagen o käkade plankstek, riktigt gott med en kall öl till. Efter middagen lånade jag en cykel o trampade in till Nordingrå för att handla lite.
De blåste tydligen en hel del de här dagarna men de värsta kom väl inte förrän på ons. kväll-tors då de på torsdag vände ifrån SO till NV. De få platser som faktiskt var lediga fylldes snabbt upp o mer därtill så på onsdag kväll fanns det inte utrymme för fler. På fredag ser de ut att blåsa friskt men våghöjdsprognosen på klart.se säger att de ska bli ganska lugn sjö så då gör vi nog ett utbrytningsförsök då skepparen nu börjat få kryp i kroppen.