söndag 9 augusti 2009

Fortsatt semester....! :o)

Lördag morgon blev de dags för en tur på hemmavattnet igen. vi smög oss iväg på V.sidan om Ammerön till vi nådde Sandnäsfjärden där vi ankrade upp i Backängesviken för att få en perfekt infallsvinkel på solen :O)


känns som att de blir mkt kort på mat men ja är alldeles fascinerad av hur bra de går att göra gratänger (o annat smaskens som man vill ha gratinerat) i "BURKUGNEN"

Kvällen blev helt underbar me värme o solsken och framåt 21-tiden började småfisken bli alldeles galen, ja kastade säkert tillbaka 10-15 miniaborrar.
Vi avslutade kvällen med att åka runt ön o ankra upp i Sönnerviken för natten ca 24:00
Vi tände upp ute på udden o grillade lite korv me tbh samtidigt som de började eka över sjön ifrån Stavre-bryggan där de tydligen var nåt uppträdande.
Dagen efter lapade vi sol och badade hela dagen o när vi till slut var på väg hemåt så fick kaptenen för sig att utforska en liten vik........ännu ett kanonställe för bad !! dessutom ett fint vindskydd på klippan bredvid, vi är verkligen bortskämda med fina platser för båtliv i den här sjön, nu saknas bara båtlivet :o)
Låg förresten på lördag kväll o summerade hur långt vi färdats i sommar i "NINNI", 520NM (enligt GPS) ganska bra för en insjösnok. Nästan 100 landmil, mmmmmh plötsligt kommer ja på en annan sak........ 520 Nautiska Mil x ca 1,5 liter x 13:- .......jaja de finns ju alltid en baksida med allting :o)