tisdag 24 mars 2009

Stiltje....i bloggen.........ja lite.

De har ju återigen varit lite uppehåll i denna "dagbok" men ikväll blev de några nya rader.

Idag har jag skruvat tebaks virket på badbryggan och redan tidigare så har jag monterat nya STEGEN, och här la jag även upp den gamla för jämförelse, skaplig skillnad på steghöjden. De ska va bekvämt att bada.

Tog även tag i monteringen av den lilla 8-tums nav-skärmen som ska kopplas in till laptopen som i framtiden kan stuvas undan lite mer skyddat. En glad nyhet var skillnaden i ljusstyrka mellan datorskärmen och den nya, lilla skärmen kan ha en möjlighet att synas även i dagsljus, en egenskap som den inte delar med min gamla laptop.
Monteringen blev ganska bra om ja får säga de själv, ev så skymmer den sikten en aning men möten e ju sällsynta på hemmavattnen :o) , tror inte de kommer att upplevas som störande.
Känns som att bildytan kommer att bli alldeles lagom, större får ju inte plats och mindre vill ja nog inte ha. Här ser de ut som att skutan e på väg in mot favorit-viken :o)
Nu ska de bara monteras kablage och övrigt lite dolt samt dra om en del el för att få strömförsörjning till både dator och skärm lite diskret(förhoppningsvis).
Väntar i övrigt på en sändning ifrån SIMO i Östersund me lite slitagedetaljer till 280-drevet.
Hittade en intressant sida av en kille som köpt ny båt, en 6-meters hytt-balja som han o en kamrat körde hem över Östersjön, lite morskt gjort tycker jag som e rena landkrabban.
Skepp o´hoj skepparvänner......åsså alla andra.