lördag 20 juni 2009

Årets första bastubad !

Årets och för den här skutan den allra första tilläggningen hos JL vid hans stuga mitt emot Bräcke, nu ska de bli bastu.
De va lite krångligt me ankringen då de va ganska mkt sydlig vind rakt i sidan så de gällde att va snabb...å de har ja ju aldrig varit förut så de blev en liten istötning i botten innan ja lyckades sträcka upp ankarlinan.....men de va ju inte hela världen för nu var de dags för lite värmestuga.
Interiörbild från bastun....kan de bli bättre? Efter detta åkte vi till Norsviken där vi ankrade bakom Bodön för natten ca:01.30
Frukost enligt talriksmodellen eller ? French HotDog..inte alls tokigt då man inte orkar diska grötkastrullen. Efter denna eminenta måltid så blev de hemgång för att åka till svär-päronen för att fira midsommar o precis då vi kommer in i hamnen så far de ut ett gäng på3-4 båtar för en midsommar-tur runt ön....då var de nära att ja skulle försöka revidera våra planer men ett beslut är ju ett beslut så de fick bli bryggan.
Då detta skrivs så ser de ut att bli bra väder imorgon(söndag) så de kan nog bli en liten grilltur till Sönnerviken...kanske :o)

Nytt Båt-projekt.

Här ska de projekteras, kanske inte så allvarligt. Tänkte försöka göra om gamla badstegen till stävstege då dessa är ganska dyra och vi inte behöver ha en som är så lång.
Jag har kapat bort två "fötter" på den och sen förlängt "överliggaren" 6 cm på varje sida så att den ska passa i knaparna på fördäck, sen blir de även en stötta till stävöglan. Mer om detta senare, om de blir bra...annars begravs detta i samma hög som många andra mindre lyckade snilleblixtar :o)