lördag 17 juli 2010

Fredag 16/7

Torrsättning!
Idag blev det så dags att hämta bil o trailers i Sollefteå. Vi klev upp lite för sent (iaf jag) så vi höll på att missa bussen men vi blev räddade av den mkt. trevliga hamnfogden Börje som svängde förbi hamnen o då fick vi skjuts in till stationen ca 3km. Efter en händelselös bussfärd som stannade 150m (!!!) från där vi hade parkerat bilarna så anträddes bilfärden åter mot Sandslån där vi drog upp Bayliner:n packade ihop o sen var vi helt plötsligt själva, Hummm va gör vi nu?
Vi blev kvar i Sandslån ända till kvällen så vi landade inte vid Jungfruskäret i Norafjärden förrän efter midnatt.
På väg ner ifrån Sandslån mötte vi ett lite större fartyg som antagligen var på väg till pappersbruket i Väja.
Morgonen 17/7 i Norafjärden där vi låg kvar o solade o badade hela dagen.

m/s Ådalen III kom på besök under dagen med en svängom runt Jungfruskäret där vi låg. Till kvällen gick vi så ut på Storfjärden igen och en liten kort bit österut till....

Lövvik:s gästhamn som var riktigt mysigt men ganska fullt. vi fick precis plats imellan två segelbåtar o rankade in som totalminst i hamnen :o).
Nimo 27 och 30, 3 större segelbåtar, Forbina 9000, Nimbus 35, Storebro 34 och 38.....också vi! Mycket trevliga människor träffade vi och bla. Nimo 27:n var jag in o tittade i för skojs skull då den var till salu, en fantastiskt fin båt me precis de utrymmen man(jag) vill ha, tyvärr lite för hög prisklass för oss dock.
Till middag blev de idag grillad gris me ljum potatissallad o haloumi-ost.