söndag 18 oktober 2009

Båttrailerprojekt !

Nu i upptagningstider så är de till slut dags för att se över trailern, på semestern i sommar så flyttade vi båten till Storsjön å konstaterade att de inte är så enkelt att sjö/torr-sätta med vår trailer. Jag bestämde mig för att bygga till kölrullar/sidostöd o vagga baktill för att enklare kunna flytta båten tex. över en helg eller så utan att för den skull behöva var 3-4 gubbar för att få båtskrället rätt på vagnen.
Sagt o nu gjort, byggdes de en ram baktill att hänga vaggan på, de har förut bara varit den mittre balken som båten stått på för att sen stödjas i "v:et" ovan hjulaxeln. Mittbalken ,som förut var "klädd" med en plastskiva är endast 80 mm bred och enda styrningen var den vid hjulaxeln och ett litet stöd längre fram, så kölen halkade hellre av än la sig till rätta.
Sido hjulen ska bytas till dubbelhjul senare och de enkla ska bli stöd längre fram men de får bli efter torrsättning.
Här bygger jag fästen til kölrullarna.
Klart....eller inte riktigt, ev. blir de nån kölrulle till plus att främre sido stöd skall byggas men de blir som sagt när båten står på så jag har nåt att måtta efter.
De sista jag gjorde ikväll var att beställa stänkskärmar i galvad plåt som sen ska monteras tillsammans med belysning. Lite överambitiöst kanske men trailern i övrigt är så stadig (260 bred) o bra så jag tycker de är värt de, speciellt som en ny trailer kostar ca 30000/40000 (obromsad/bromsad)