lördag 24 oktober 2009

Driftvärme.

Ikväll blev de en del värme o eldragning i M.H:s DRACO

Luftventilerna hade han borrat i själv tidigare....
....så de var bara att sätta igång med värmarmontaget inne under fördäck efter att vi elsanerat en del felaktigheter, monterat en ny kraftig matning fram med rejäla plintar för både + och - samt kopplat in en del nya strömställare bla till länspump och lite "mys-belysning". Gångvärme är nåt jag starkt funderar på att montera i vår egen båt för att få de riktigt varmt o skönt under färd tidiga vårar/sena höstar.

Motorrenovering VP AQ151/DRACO 1700

Ett litet missöde i sommar då M.H. provkörde DRACO:n skapade.........

.........en osedvanligt effektiv vevhusventilation.

Nu är de nya tag, med polerad vevaxel, begagnat nyborrat B230-block och nya vevstakar o kolvar så ska de bli ny fart i baljan.
Lite detaljer nymålade.
Stor skillnad på vevstakar. Dessa nya ska palla upp till 1000hk !
Detaljbild på en hel del skrot o en del nya finfina prylar. Staken närmast är ju en aning krokig :o) och en bit av staken som öppnade blocket sitter kvar i sin kolv längst till höger. Då man jämför allt detta emot ex. att köpa grejor av Volvo blir man ganska full i skratt då man för priset av hela den här renoveringen inte ens får kolvar o stakar därifrån. Detta bygger iof på att man själv måste ha en hel del kunskap och att de finns en duktig motorrenoverare att jobba med.