söndag 17 oktober 2010

Jobb Jobb Jobb........

Ja de mesta kretsar kring arbete just nu, jag var härom veckan o tittade på en "ny" lastbil som troligtvis skall inlemmas i verksamheten. I efterhand kom de fram att de var "önskvärt" med hyvelblad ("underbett") på plogsträckan jag ska ha i vinter så då hade jag helt plötsligt en kanonbra anledning att leta upp en ny gammal lastbil.
Bilen är en DAF 95xf ifrån 1999 med Palfinger-kran PK16000D och "Mähler" vridbart hyvelblad, de satt dessutom alkolås monterat, nåt som hade kostat ca 12-13000 att montera i gamla bettan , också de ett krav ifrån SVEVIA.


Lite puts o studs, en hink målarfärg och lite elsanering så blir de nog en bra bil, trots att de är en DAF :o)

Vecka 40 var jag på ett intressant jobb i Persåsen, Jämtland åt Ånge Mobilkranar. Nordic Crane Wind behövde en "gubbe" extra då deras larvburna 600 tons fackverkskran skulle monteras ner och lastas iväg till nästa jobb.

En ganska rejäl pjäs.
Själva kranen delades i tre bitar då larvfötterna vägde närmare 30 ton st och kranhuset vägde 80 ton.

Här är sista larven lastad och trailern har backat under kranhuset.
Nu återstår bara att fälla ihop bocken, stödbenen och hytten så bär det av.

Kvar blev jag o en kranförare ifrån Norrlandskranar som hade en 160 tons mobilkran som vi lastade ut alla bomdelar, containers, 140 ton i motvikter och all annan utrustning med, totalt blev det 12 trailers + dom 3 som flyttade själva kranen
Helt klart ett intressant jobb men inte nåt jag skulle vilja hålla på med 365 dagar om året.