söndag 26 juli 2009

VERKÖN !

Ja efter den skumpiga resan så var de skönt att lägga till vid bryggan på Verkön o pusta ut. De låg tre seglare här då vi kom o efter en stund så kom även taxibåten in till bryggan.
Till kvällen blev de sittbrunnsmiddag med pasta och köttbullar, slottsrestaurangen tar vi på söndag. Efter middagen monterade ja återigen upp tv-antennen o se på f*n de funkar, medans A-H kikar på tv så sprang ja upp till slottet för att provsmaka ölen o surra lite me våra bryggrannar. Herrn i motorseglaren framför oss erbjöd sig att låna ut kabel så vi nådde att koppla in landström, härligt, nu behöver vi inte snåla me värmare o kylskåp.
Sent omsider då vi avnjutit lite fruktkompott me vispgrädde i fotogenlampans sken så gick jag o tog en bastu me till hörande sjödopp, då ja kom ut hade de mörknat ganska bra. Mysigt är bara förnamnet :o)

Tid för avgång!

Efter fika o promenad ner till båten igen så kändes de som att möjligheterna var uttömda i Arvesund så kaptenen bestämde att nu går vi ut till havs, sen blir de järnet :o)

De syns inte på de här klippet hur de hävde en bit ut på sjön men de stampade bra då vi hade vinden rätt i nosen. Tanken va att gå in i Hallen igen men de förkastade vi pga sjögången så vi satte kurs på Verkön, o de va ingen solskenstur kan man säga. Vi gick ner mot Kläppe för att sen "våga språnget över" men de vart halvägs ner till färjeleden innan vi vände nosen norrut igen för att försöka "kryssa" oss över sundet för att slippa gå med sjön i sidan. De va lite otäckt men gick ju naturligtvis bra, båten klarar nog bra mkt mer än besättningen.

25/7 Lördag i Arvesund

På lördag så var de allmänt trist väder me mkt blåst o även en del regn, perfekt då att spankulera runt på ARVEMUSEET.

Här hittade vi min väg :o) en bit ovanför hamnen.De fanns mkt roligt att se ifrån förr.

Här ett fotografi ifrån ett kraftverk i Mörsil eller om de va Mattmar, minnet är inte va de borde vara på en ung o frisk yngling som mig.

Barnsits för cykel från den gamla goda tiden.

De här kan man kalla aktersnurra, känns som att de skulle gå bättre att snurra propellern själv :0) men så sitter de ju också ett vevhandtag på toppen.

Ett enda kort ifrån ångbryggan i Arvesund, ibland blir ja så trött på mig själv. Men de vart ju på en av de läckrare båtar ja sett, vicken pråm , en sån vill ja ha. Stävstegen vevades upp med ett spel :o) Synd bara att den inte går under Skåkbron hemma. De var för övrigt gott fika i hamnkafeet, kaffe o våffla, men ungeför dubbelt så dyrt som i HARA

Ångbåten Östersund avgår ifrån Hallen.