måndag 26 juli 2010

Sista Söndagen!

Ja regn var ju ordet!




Framåt eftermiddagen slutade så regnet o de blev en liten promenad runt ön som verkar vara en populär festö, överallt låg de påsar med tomburkar o flaskor samt en massa andra sopor som dom obligatoriska engångsgrillarna, trist att folk inte kan städa efter sig. Man kan ju tycka att om dom orkar släpa dit burkarna full så borde de rimligtvis vara enklare att ta hem dom tomma.

Ett makabert fynd som låg precis i strandkanten.



Till kvällen gick vi vidare varvet runt Alnön:s norra sida o fortsatte sen tillbaka till Tynderösundet o Kattskär där vi tänkte övernatta.
En fin grillstuga står på ön, de finns även två Bastu där en är för SXK:s medlemmar och låst o en är för allmän utlåning(lite sliten) de fanns även torrdass som defenetivt hade sett sitt bäst föredatum, underligt att de inte är bättre ordnat med detta då de verkar vara en populär hamn.
Efter grillmiddag o godnatt till sonen så gick skepparen till verket med bastubad, lite krångligt då det ej fanns ved annat än några hyfsat torra kraftiga kvistar som låg under ett tak vid bastun, tur att man är utrustad med bågsåg :O)
Bastu är en av mina absoluta favoriter och denna avnjöts tillsammans med en par kalla LAGER och en skvätt :