onsdag 4 mars 2009

En start på våren....

...kallas den, Allt för sjön, Båtmässan i Älvsjö. Efter den börjar vårrustningen på allvar :o)
Vi åkte ner på måndag morgon å gick in precis då mässan öppnade kl.12.

Här sitter undertecknad på flybridge på ombord en Storebro 43´ , ganska maxat.
Här är en annan bild från samma ställe taget ut mot "BRAVO-HALLEN" där alla "mindre" motorbåtar var. Kärestan sa bara: ALDRIG en flybridgebåt, alldeles för högt.
Storbro, ja har man all annan lyx så måste man ju ha diskmaskin i pentry't :o)
STÖRSTA utombordarna på marknaden, ja stor var dom ju i alla fall, 365 kg Torr, 5.3lit V8


Mercury kan dom också....

Här va en frän grej, Alu.båt me "Bogvisir" som en färja. Överhuvudtaget mkt. "sjöjeepar" i aluminium riktigt tufft.


Bild tagen i nån av de mer "flådiga" båtarna i ALFA-HALLEN. De var nånstans här som orken tog slut, allt började se likadant ut och klockan va bara 18:00, 2 timmar kvar. Tiden kändes för övrigt knapp. De behövs två dagar för att klara upp mässan i sin helhet, "CHARLIE-HALLEN" som egentligen var den mest intressanta med alla tillbehör och som vi ändå spenderade mest tid i hade jag helst velat ha en hel dag bara i den.


Slutsatsen är ändå att de va en lyckad ide´ ändå men om de blir en gång till så tror jag att man får räkna med en övernattning så att man slipper "springa" igenom mässhallarna. På slutet så valdes ganska mkt. bort bara för att orken tröt.
De blev i alla fall några små inköp bla. en miniugn "OMNIA" för gasolköket och även en brödrost, en liten konstruktion i ståltråd som man använder för att rosta bröd över öppen låga. Känns som att vårt båtliv handlar mkt. om mat :o)
Pratade även med en gubbe som servade värmare till vardags som försäkrade mig om att min värmare hade ett långt liv framför sig även om nåt gick sönder("de går att bygga om"). Samma Gube visade webasto-värmare, otroligt små och smidiga, men dyra, minsta modellen kostade 14-15000.
Som sagt tidigare så hade det tagit en full dag att gå igenom tbh.hallen om jag hade fått som jag velat och stannat o pratat me alla försäljare, pillat på alla grejor och provtryckt på alla GPS:er och Ekolod. Ja tackar min kära sambo för att hon fick mig att ruscha på lite annars har vi inte hunnit se mkt. av båthallarna.
Nu finns det bara en sak kvar att göra............VÄNTA PÅ ISLOSSNINGEN, Hej Hopp.