måndag 27 juli 2009

Fortfarande Måndag!

Efter att vi tankat (och åkt fram o tillbaka med dunkarna några gånger) vid "Jamtlibryggan" så fick vi med oss två däcksgastar, A-H:s lillasyster och hennes son Theo ut till Rönningen där vi fikade The och smörgås.
Rönningen är Östersunds motorbåtklubbs "uthamn" en ganska fin anläggning me grillplats, bastu o en liten stuga.


Måndag, avfärd !


Ja idag går vi från Verkön för att sammanstråla me svärmor nånstans för att få lite bränsle, tog en bild från bryggan mot "servicehuset", röda stolpen till höger innehåller landströmsuttag.Översiktsbid på bryggorna. Avgång 10:30

Söndag.

På söndagen tittade Thomee ut me en "busslast" människor som skulle äta på slottet, ganska roligt att se då hon ångar in mot bryggan me sin som vi har fått höra, övernitiska kapten "Maggan".

Vi väntade till Thomee avgått innan vi gick upp för att få middag vi också. "slottet" är egentligen bara en ganska stor o utbyggd herrgård som stod klart i sitt nuvarande utseende 1905. Köttätare som vi är så blev de ganska naturligt husets pepparstek på oxfile me gratäng och en smaskig pepparsås. Uuuuunderbart gott, ja brukar jämföra de mesta ja äter med en file gogonzola som jag blev serverad på "Simon oViktor" i Östersund men nu har jag fått en ny mätsticka :o)

De var så skönt att slappa här på Verkön me landström, bastu o dusch så vi blir kvar här till måndag morgon iaf.