fredag 4 april 2014

Lite båtliv blev det väl...

Jodå en del båtåka blev de, såpass att vi "boade" in oss iaf. De blev även en del "bryggnätter" i hemmahamn bara för att de va mysigt i båten, inte riktigt nåt vi gjorde i NIMO 22:an. Nedan är lite bilder ifrån sommaren -13
Bodviken en fin soldag
Första övernattningen i våran lilla Marieholm S-20, en riktig regnskur precis i middagstid en dag då vi idkar segelbåtsliv i väntan på renovering av insprutningspumpen på "Mathilda"

Äntligen, efter sju år av bedrövelser(3 1/2 veckor som kändes otroligt långa) fick vi så tillbaka den renoverade pumpen att montera på våran Perkins 6.354. Dumsnålt kan man säga, 12 000:-/3 dagar(ny,utbytes) emot 7500:-/24 dagar, de e klart 4500:- är några dagar extra ledigt men säsongen e ju så kort här hos oss.
Baddag på Fensanden, GILLAR :o)
Stavre gästbrygga
Sönnerviken

Tre-dagars service

Den här veckan har kranen blivit omhändertagen på verkstad, avmontering av lyftarmen ifrån pelaren, ur med pelaren ur kranfoten och byte av bussningar och tätningar i svängcylindrarna. 
Allt som allt tog det tre dagar, tisdag o onsdag på verkstad för att sen använda precis hela torsdagen till att tvätta o montera tillbaka flaket.
Mecoteck i Ånge var det som hjälpte mig med den här operationen. Snabbt o effektivt arbete med duktiga grabbar.