torsdag 30 augusti 2012

"NY BÅT"

Ja nu ser de ut som att de sent på säsongen kommer att bli ett tillskott i flottan. Om allt går som det är tänkt så ska Nynäshamns-tösen "MATHILDA" få doppa kölen i färskvattnet i Revsundssjön.
Vi har varit och tittat på  Oxelö 30,Nimbus 26;Comet 29,Risör 27 och även varit inne på både Orrskär 27 och Fjord 27 men Skepparen har fastnat för Oxelö 30 med både akterruff och marschfart över 10 knop, "skepparinnan" tyckte att inredningen i "Risör 27:an" var läcker men skepparen tyckte att motor effekt och toppfart avskräckte. Nimbus 26 är en härlig modell med dubbelkoj bak men sittbrunns-utrymmet imponerar inte gentemot den Nimo 22 vi har idag som vi ändå är oförskämt nöjda med, skeppare madame och två barn 2.5/0.8 år kräver ju dock en del utrymme om färden blir längre än en helg därav uppbyte i båtstorlek.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fin båt, Den blir ni säkert nöjda med.Lagom storlek och bra med akterruff.Vi har kollat runt lite efter annan båt.Skulle vara fint med akterdäck och flybridge ..Men är lite kluven,,,man tappar ju akterruffen och alla fördelar med den.Vi var i Stockholm i juni och tittade på en Parad 345 och en Sun 33.Det är ju köparens marknad nu så vi får se vad som händer.

/ Anders
www.batliv.bloggplatsen.se

NIMO sa...

Ja, öppet akterdäck o flybridge skulle inte va fel men pga brohöjder och annat så går dessa modeller bort för oss, men tankarna finns att ev placera båten i Sundsvall(1,5 timmes bilresa) o då kommer man genast i ett annat läge men än så länge får vi klara oss med två rum o kök i de fria :o)